SANGAT BUSY !

Assalamualaikum ~! 

Dah sebulan lebih aku tak hupdate entry blog.. 
Nak gune blog pun aku dah lupe mcam mana...
Almaklumlah, bile dah start blaja ni, mane lah sempat nak on9, update blog segala..
Lagi pun sekarang ni aku dah tak duduk Hostel UniKL kat Bangsar tu lagi dah..
Susah nak on9 sebab tak ada sumber internet.. (kesian...)
Aku sekarang dah duduk kat rumah sewa Kampung Baru..
Dekat la sikit dengan Kampus. (tapi aku tetap paling lambat sampai kelas.. kih kih kih.. )
Hari ni baru lah ade sumber internet. 
Rumah sewa aku ni baru pasang UNIFI semalam... (untung lerrr... )
Sebelum ni aku cume mampu on9 kat handphone murah aku tu jer.. (tu je yang mampu)

Minggu depan pulak aku lagi la busy.. 
Aku kene hadap dua test dalam seminggu.. 
Test Statistic dengan Test Pengajian Malaysia. Tak terkejar aku.. 
Tapi tak pe lah.. aku boleh study sikit-sikit.. 
Doa-doa kan lah untuk aku ye...

Hurm.. lagi satu benda yang buatkan hati aku rasa sedih..
Aku dah mula rasa rindu kat Emak dengan Abah aku..
Tapi, nak buat macam mana kan? 
Sungai Petani dengan Kuala Lumpur bukan nye dekat..
Nak beli tiket bas pun, aku kekeringan banyak pkai duit bulan ni..

Aku cuma mampu baca status mak aku kat facebook..
Sekurang-kurang nyer aku dapat la melepaskan rindu kat diorang melalui facebook atau call...
Selalu aku baca entry mak aku post pasal anak-anak dia..
Aku tau mak aku rindu sangat kat aku dengan kakak-kakak aku..
Tambah, kakak aku yg sulung dah dapat keje kat Negeri Sembilan..
Sepi lah dia sorang-sorang kat rumah...
Ape yang mampu aku lakukan, cuma doa pada Allah supaya melindunggi Emak dan Abah aku, dari segala malapetaka.. Hanya Allah je yang tau, betapa sayang nye aku kat diorang.. 


Itu je entry untuk hari ni.. 
Occey ~!






2 comments :

Anonymous said...

awak rumah sewa kt kg baru kt mane?saya nk sewa jugak nk masuk unikl..reply please

Liyana Yusof said...

sorry sbb bru reply ~!
Masyallah ! maaf sgt2... sy sekarang dah pindah.. dok kat Jalan Hang Tuah..