Rantai Burung Hantu? Rantai Burung Unta Ada Tak ?


Assalamualaikum~!
Entry lagi !


Dua tige hari ni kan, ramai orang sebut-sebut pasal rantai burung gagak hantu.
Sekarang ni dah jadi trend ramaja perempuan pakai mende alah yang pelik-pelik macam ni..
Macam-macam spekulasi yang keluar kan ?
Ada yang kata haram, ada yang kata freemansion, ada yang kata tak haram, cuma berdosa.. 
Haish.. Lain orang, lain pendapat kan..


Yang pasti nye, para-para awek yang dah terbeli atau ada pakai rantai tu,
rasanya elok lah, bagi atau jual je kat member yang bukan beragama Islam..
Nak buang, rugi pulak kan ? Sebab mungkin mahal.. Dah jadi pembaziran.. 


Tapi aku heran pulak kan? Ape lah yang cantik nye rantai burung hantu tu ?
Macam orang asli zaman dulu-dulu jer..
(ayat kene betul, sebab orang asli zaman sekarang semua dah maju) 
Pakai aksesori berunsurkan flora dan fauna.. hahaha..
Lepas tu, korunk pakai pulak anyaman daun kelapa lilit kat kepala.. hahahaha...
Lebih baik korang tangkap jer burung hantu tu, gantung kat leher, ade jugak gune nyer..
Agak-agak nampak mana-mana tikus kat kedai makan, soh burung hantu tu tangkap.. 
Dapat pahala sebab jaga kebersihan..
Jadi haiwan perliharaan.. Kikikikikikiki...


Sebelum ni,
Ada sorang kawan aku, penah suggest kat aku pakai rantai burung hantu tu..
Katenye, peshen terkini.. 
Euuuwww~! Pelish la.. Aku rasa lagi hodoh bila pkai rantai tu..
Kalau bentuk love, atau diamond, xpe jugak, ini burung hantu ?
haha.. Sorry la, aku memang bute fashion sikit.. bukan sikit, tp banyak..


hahaha.. macam-macam fashion yang muncul...
kalau idea abah aku, soh pakai rantai basikal kat leher..
hahahaha... abah aku lagi hebat dalam bab fashion.. 
Kalau ada orang yang ikut idea abah aku tu, agak-agak, mesti rmai yang ikut sampai jadi trend..


Bagi aku, tak salah nak berfashion..
Asalkan kene dengan cara, tak ketaerlaluan, 
dan tidak bercanggah dengan ajaran Islam...
Occey~!
\(^.^)/ 

4 comments :

kura said...

hodoh? haha,, first time dgr org pompoan ckp rantai owl tu hodoh. hahah

Liyana Yusof said...

Kura:: hahaha.. sumpah weyh ~! aku tak tau la aku ni bute seni ke ape ker aku pun tak taw la... tp siyes hodoh ~! aku tak minat langsung nk pkai bender mcm ni...

Botak said...

sekarang ni peshen rantai buaya., burung hantu dah tak musim., hahahaha..

Liyana Yusof said...

botak:: erk.. ade ek rantai buaya ? hahaha.. setau sy buaya tu kat kasot ade la.. hehehe...