Harga Perkataan "SAYANG" Sangat Mahal !!

weh ~!! ehhh.. silap.. Acemekom !! ( woi ! bagi salam elok-elok lah yana ! Assalamualaikum ! )
hehehe... shaye kan pelat agy ~ lala... ( gedik pulak !)
okeyh.. perasan tak sejak akhir-akhir ni aku dah jarang-jarang sangat update blog ?
erk.. bukan malas... masalah nye belum ada masa yang terluang untuk on9..
(engkau memang pemalas ! mentang-mentang follower dah 100 lebih )

Semenjak dua menjak tiga menjak bermenjak menjak nih, aku rajin sangat chat..
Chat je lah kat mana-mana pun, asalkan tempat tu sesuai untuk chatting...
Boleh diakata kan semua rua chatting yang ada, mesti ada "orang gila seks".
Tak kira lah lelaki ke, perempaun ke, semuanye sama je...
Nickname yang diorang guna tu, makaih ! memang dah tak cover niat sebenar diorang..
'AbgNak******', 'Baby_Suka_******', 'I_Nak_*****'
Semua nye meloyakan tekak aku... 
Semua nick ni kalau nak chat dengan aku, awal-awal aku ignore..
Atau aku batal kan je...
Yang paling merimaskan aku, bila bukak jer window chat, terus paggil aku "sayang"..
Erghh~!! bila tanya umur, dah 38 tahun... Weh ! sedar-sedar sikit...
Awak tu dah pangkat bapak aku je...
Aku memang tak boleh terima bila orang yang aku betul-betul tak kenal, pangil aku "sayang".

Tolong lah hargai perkataan "sayang" n "cinta" tu...
Kalau pun dah gatal sangat nak panggil "sayang",
Mintak parent carikan jodoh.. lepas tu kawin.. masa tu hari-harilah panggil sayang..
Ni tak... Entah sape-sape je nak pangil sayang..
Kalau bapok pun nak pangil sayang jugak ke ? hahaha...
Mak tak kuasa nyah ~! mak ni banyak keje lain nak buat tau.. mak uruskan anak-anak ikan mak lagi bagus ! 
hahahahaha... 

Bagi aku, SAYANG, is a simple word.. tapi penuh dengan makna n rasa..
Sayang aku untuk Parent aku, family aku, harta kau, bakal suami aku (belum ada), harta aku, diri aku sendiri n Allah jugak Rasulullah..
Tak de makna aku nak sayang kat orang yang aku tak kenal latar belakang hidup dia, n yang tak ada kena-mengena dengan aku...

So, jangan nak jadi sakai yang sesuka hati je nak panggil aku sayang...
sebab "SAYANG" tu mahal sangat n tak mampu dijual beli dengan duit !
erk... lupa... Aku sayang semua Follower aku, n Semua Blogger yang tak sakai.. 
Occey !
^_^

4 comments :

Triple~E said...

blom ade calon bakal suami ek.??
so ade can la nih sy nux tackle awak.?? huhux.!!

Liyana Yusof said...

Triple~E :: erk.. hahaha... boleh saja.. tp dengan syarat.. mesti kene lulus temuduga... ^_^

Triple~E said...

nux isi e-borang tuh kena beli number pin BSN gak kew.?

Liyana Yusof said...

triple~E:: erk.. hang arahaha... lebih kurang ar.. tp bukan beli at bsn.. beli kan bank pak usop...