Indonesian ! Stop Hacking !

Haish ~ tak habis-habis dengan PHD (perasaan hasad dengki) rakyat negara seberang kat Malaysia ni..
Lepas satu-satu website, page n facebook milik Malaysia di hack oleh warga-warga tak bertanggung jawab dari Indonesia ni...
Apa lagi yang warga indo ni tak puas hati dengan Malaysia? 
Dendam apa yang diorang simpan dalam hati diorang sebenarnya?
Kekalahan bola sepak?
Kemajuan negara malaysia?
Atau sebab pendatang tanpa izin warga Indonesia yang dihantar balik?

Sepatutnya diorang rasa besyukur...
Setiapkali berlaku nye bencana kat negara diorang, 
Malaysia menghantarkan bantuan paling awal berbanding negara-negara lain dimana bantuan lewat sampai di tangan mereka memandangkan faktor jarak...



 











Tapi apa balasan yang diorang bagi pada kita?





Memang bersemangat patriotik.. tapi main kotor..
Nasib baik lah rakyat negara Malaysia ni baik dan penyabar.. 
Sikit pun tak usik rakyat diorang... 


Orang Malaysia kan cool ~ ^_^
Tak perlu amek port pasal semua ni kan?
Janji kita tak berdendam...
Apa yang orang Malaysia buat cuma berdoa, 
supaya Allah s.w.t jauhkan negara kita dari ditimpa bencana...
Dan jangan ada simpan dendam
Bila diorang kene musibah, kita doakan Allah s.w.t ampun kan dosa diorang.. 
Occey ! 
^_^

No comments :